Achteraf parkeren betalen met de Deurnepas


Achteraf parkeren betalen met de Deurnepas

29 juli 2009

 

Al meer dan 2000 Deurnenaren voor achteraf betaald parkeren ingeschreven.
Eind maart startte de gemeente Deurne met achteraf betaald parkeren met de Deurnepas. Alle inwoners van hebben thuis de pas ontvangen. Inmiddels hebben zich al meer dan 2000 Deurnenaren voor achteraf betaald parkeren ingeschreven. Dit betekent dat 15% van de parkeeromzet bij de gemeente binnenkomt via de Deurnepas.
De Deurnepas is een alles-in-een pas voor parkeren, toegang tot de milieustraat en om vergunninghouders toegang te verlenen tot het voetgangersgebied achter de verzinkbare palen en tot het niet openbare gedeelte van een parkeergarage.
 

Voor het gebruik van achteraf betaald parkeren moet men zich wel eerst registreren. De gemeente werkt voor achteraf betaald parkeren samen met Stadspasparkeren B.V., een dienstverlener die achteraf betaald parkeren in meerdere gemeenten mogelijk maakt.
De kosten bij registratie bedragen naar keuze € 1,75 per maand voor een abonnement of € 0,25 per parkeertransactie (exclusief parkeerkosten). Verder betaalt men een eenmalige registratiefee van vijf euro, die pas op 1 januari 2010 van de rekening wordt afgeschreven. Betalen doet men door de pas voor een lezer te houden bij aankomst en vertrek. Men kan ook met de mobiele telefoon betalen door de gsm-providers te bellen en het zonenummer door te geven dat op het bord bij de parkeerautomaat staat.
 

Als men met de Deurnepas of mobiele telefoon parkeert, wordt het kenteken bij de gemeente aangemeld. Toezichthouders van de gemeente controleren elektronisch of het kenteken is aangemeld.
 

Opzet is dat de Deurnepas wordt gebruikt voor meer diensten, zoals bijvoorbeeld de Plustaxi. Daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om aan iedere inwoner van Deurne de Deurnepas te verstrekken, dus ook aan kinderen. Op deze manier blijven voor de toekomst de gebruiksmogelijkheden voor alle Deurnenaren zo groot mogelijk. Bij een aantal winkels kunnen klanten hun parkeergeld met hun Deurnepas via het kassasysteem terugkrijgen.

 

 

(verkeersnet.nl)