Project reductie vrachtverkeer in spits gestart


Project reductie vrachtverkeer in spits gestart

17 oktober 2009

 

De Verkeersonderneming is deze week gestart met het project ‘Dialoog spitsrijders vrachtverkeer’. Het samenwerkingsverband van de gemeente en stadsregio Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf streeft naar een reductie van twintig procent voertuigen in de spits.

 

De Verkeersonderneming zoekt in eerste instantie contact met transportbedrijven die frequent tijdens de spitsuren over de A15 rijden. Samen met deze ondernemingen wil de organisatie zoeken naar alternatieven om de spits te mijden. Van 19 oktober tot en met 29 november voert De Verkeersonderneming daaartoe een kentekenonderzoek uit op de A15 om de transporteurs te identificeren. De Verkeersonderneming is alleen uit op zware vrachtwagens en zal de overige geregistreerde kentekens vernietigen. Frequente wegvervoerders zullen schriftelijk worden benaderd om mee te denken over manieren om het aantal vrachtwagens in de spits te verminderen.


Ons commentaar:

Wat ons betreft moet het afgelopen zijn met het ongevraagd bespieden van kentekens en het daarna ongevraagd benaderen van de eigenaren. Het zal allemaal best waar zijn dat het fileprobleem kan worden verminderd door dit soort zwaar vrachtverkeer uit de spits te mijden, maar dat doel moet dan maar op een andere manier worden bereikt.