Redelijke belangstelling voor beloningsexperiment Waalbrug


Redelijke belangstelling voor beloningsexperiment Waalbrug

19 augustus 2009

 

Meer dan 2800 automobilisten willen dit najaar geld verdienen door de snelweg A325 bij Nijmegen tijdens de ochtendspits te mijden. De snelweg A325 voor de Waalbrug bij Nijmegen gaat de komende maanden flink op de schop. De weg verandert in een stadssingel in verband met een stadsuitbreiding. Op de A325 staan nu vrijwel dagelijks files. De gemeente en het ministerie vrezen dat de werkzaameheden tot nog langere files leiden.
 

Afgelopen voorjaar zijn de kentekens verzameld van forenzen die vaak over de A325 rijden. De automobilisten zijn via een ontheffing van de privaywetgeving benaderd met de vraag of zij de auto willen laten staan. Deelnemers vangen 4 euro voor elke dag zonder rit over de A325. De proef duurt tot medio december. Vervolgens krijgen de deelnemers hun ‘winst’ uitgekeerd. .
 

(verkeersnet)


Ons commentaar:

Onacceptabele inbreuk op de privacy. Belachelijk dat voor dit doel een ontheffing van de privacywetgeving werd verkregen. Op zich is het experiment best aardig, maar men had dat moeten doen door ter plekke steeksproefsgewijs auto's aan te houden en te vragen om medewerking.