SBS: geen schuld aan gecrashte Turk


SBS: geen schuld aan gecrashte Turk

17-3-2009


De makers van SBS-programma Wegmisbruikers zeggen dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de dood van een Turk die in een gestolen auto op de N3 crashte.


De politie, met het camera-team van SBS, kwam afgelopen vrijdag op de weg Papendrecht-Dordrecht een BMW 5-serie tegen die op dat moment al 50 km te hard reed.
 

Gestolen
De achtervolging werd ingezet op de gestolen auto, maar de BMW die met gedoofde lichten reed, was veel te snel. Ver vooruit zagen de agenten dat de auto crashte. De bestuurder is nog wel uit de auto geweest, maar overleefde het ongeval niet. De man die in Tilburg woonde en een bekende van de politie, wordt deze week in Turkije begraven.
 

Op internet woedde dit weekend een discussie over de vraag of de politie medeverantwoordelijk is voor het ongeluk vanwege de extreme snelheid, zo schrijft het AD.
 

200 kilometer plus
Joep de Vries, namens Wegmisbruikers, bevestigt dat er een snelheid van ‘200 kilometer-plus’ is gemeten met apparatuur in de achtervolgende politiewagen. ,,De BMW werd niet opgejaagd. Ze kwamen niet eens in de buurt,’’ zegt hij.

 

Het is nog de vraag of de beelden zullen worden gebruikt voor een uitzending.
 

(c) nu.nl