Suzuki biedt jongeren die ’s nacht weinig rijden goedkope autoverzekering


Suzuki biedt jongeren die ’s nacht weinig rijden goedkope autoverzekering

14 september 2009

 

Autofabrikant Suzuki introduceert in België de Wise Box. Automobilisten die er gebruik maken, krijgen flinke korting op de verzekeringspremie. Op voorwaarde dat ze ’s nachts maximaal 750 km/jaar rijden.
 

De WiseBox, een kastje achter het dashboard, meet drie parameters met betrekking tot het rijgedrag: het aantal afgelegde kilometers, waar de bestuurder rijdt (snelweg, stad) en de momenten waarop hij of zij rijdt (’s nachts of overdag).
 

De eerste twee parameters zijn nu nog alleen ter informatie. Maar om aanspraak te kunnen maken op een verlaagde verzekeringspremie mag de bestuurder ’s nachts tussen 1 en 6 uur maximaal 750 km afleggen.
 

Voor de plaatsing van de WiseBox betaalt de klant 295 euro. Daar staat tegenover dat de premie elk jaar flink lager wordt: afhankelijk van de situatie wordt ze 10% tot 45% goedkoper. Het aanbod geldt voor jongeren tussen 18 en 29 jaar. De bestuurder kan op elk moment met een persoonlijke code via de beveiligde WiseBox-internetsite zijn rijgegevens beheren. Daarnaast is er ook de service “Lost&Found” waarmee een gestolen wagen kan worden gevolgd.
 

(verkeersnet)


Ons commentaar:

Een volkomen belachelijk plan. Op deze wijze creëer je onbekwame chauffeurs. Beter zou zijn om beloningen toe te kennen aan chauffeurs die op enige wijze blijk hebben gegeven te beschikken over verhoogde rijvaardigheid of verkeersinzicht. Maar goed, dit is geen politiek plan maar slechts een commercieel idee van en private aanbieder, en daarom verder geen reden om ons grote zorgen te maken. Het plan zal waarschijnlijk om commerciële redenen ook wel weer een vroegtijdige dood sterven.