Utrecht heeft primeur met elektrische Tuk Tuk Taxi


Utrecht heeft primeur met elektrische Tuk Tuk Taxi

11 augustus 2009

 

Prestige Taxicentrale en studentendiscotheek Wooloomooloo hebben gezamenlijk een nieuwe milieubewuste taxidienst opgezet ‘De Tuk Tuk Taxi’. Het Janskerkof is de uitvalsbasis van deze elektrische driewielers.
De Tuk Tuk biedt taxivervoer binnen één OV zone in de stad.
 

‘Prestige is al geruime tijd bezig met realiseren van elektrische vervoer voor de stad Utrecht en komt begin volgend jaar met volledig elektrische taxi’s op de markt’, aldus de directeur van Prestige Taxicentrale George Jansen. De realisatie van de ‘Tuk Tuk met stekker’ is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Taxi Bavaria en Eneco Groene Stroom. De Tuk Tuk Taxi is - na keuring door de RDW- goedgekeurd voor de openbare weg.
 

De Universiteit van Amsterdam heeft volgens de initiatiefnemers gecalculeerd dat één elektrische Tuk Tuk jaarlijks 1,75 ton CO2 bespaart. En met groene stroom is er sprake van ‘zero emission’.
 

De Prestige Tuk Tuk Taxi rijdt overdag vanaf 12:00 uur tot 06:00 uur ’s nachts binnen de aangegeven zone. Klanten betalen € 3,- per persoon (minimaal 2 passagiers). Door hand opsteken kunnen klanten in de binnenstad een (leeg) langsrijdende Tuk Tuk Taxi aanhouden
 

(verkeersnet)