V&W geeft uitleg over de Kilometerprijs


V&W geeft uitleg over de Kilometerprijs

30 juli 2009

 

In 2012 start de invoering van de kilometerprijs, te beginnen met het vrachtverkeer. Later dat jaar gaan stapsgewijs alle personenauto’s over, totdat we in 2017 allemaal de kilometerprijs betalen.
 

Dat is de eerste vraag plus antwoord op de vernieuwe website Kilometerprijs van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Op de site geeft V&W het grote publiek uitleg over de invoering van de Kilometerprijs en de consequenties voor de automobilist. De site gaat in op vragen als: hoe het staat met de invoeringstermijnen, de techniek en de privacygevoeligheid. Maar ook de vraag of oldtimers moeten betalen (antwoord: nee) en motorrijders (antwoord: nee).
 

Dezer dagen is er overigens weer een nieuwe aanbestedingsronde uitgeschreven voor de Kilometerprijs. Het betreft hier geen opdracht maar een uitnodiging tot deelname aan consultatiegesprekken in het kader van de certificering van het kastje dat in de auto informatie als afstand, plaats en tijd gaat registreren. Meer daarover is te vinden op www.aanbestedingskalender.nl.

 

 

(verkeersnet)